Båtdatabase, hva skal anskaffes og hva skal tas med ombord?

If you find this item useful in English version, please contact:

Database applikasjon for anskaffelser og huskeliste for båt og camping- og friluftsliv

Båtdata, campingdata, database for det meste, ja, gjerne hytta, bobil / campingvogn også, eller andre steder! Også i hjemmet til de tusen ting.

Hvorfor du trenger en database for anskaffelser:

Man kan basere seg på mange gule huskelapper om hva som skal anskaffes til båten, eller hva som skal bringes med ombord ved neste anledning.

Du kan skrive ut handlelister, fordelt på de forskjellige butikkene, eller du kan skrive ut en huskeliste for det som skal tas med ombord neste gang du skal i båten. Skal du innom kun én butikk denne dagen kan du skrive ut en liste med anskaffelser kun fra denne ene butikken.

Men å holde orden på alt dette, og ikke minst hva prisen er for det som skal anskaffes er ikke bare-bare.

Det er her nyvinningen "båtdatabase" kommer inn med sin praktiske oversikt som dekker alt dette. En særdeles organisert måte å skaffe den rette oversikten på!

Sjekk disse skjermbildene, og bli overbevist hvor enkelt det kan gjøres!

Denne applikasjonen (dataprogrammet) kjører på Windowsbaserte PC-er (ikke Ipad eller andre smartphones / tablets), som er tilkoplet en skriver. Bruk av skriver dog ikke nødvendig.

Eksempelvis kan du skrive ut en handleliste til neste gang du skal til Biltema, Jula eller din egen båtbutikk / verksted og kjøpe inn alt av småtteri og større ting som trengs. Denne listen kan til og med sorteres på reoler (hyllenavn) for Biltema eller andre butikker, slik at kun én runde gjennom butikken er nok for å kjøpe det du trenger! Veldig tidsbesparende. I tillegg trenger du ikke bli fristet til å kjøpe mer enn det som skal kjøpes inn. Kjøp inn med militær presisjon, "hurtig inn, hurtig ut"

Huskelisten forblir i databasen, du trenger aldri mer å bekymre deg om den kommer på avveie eller blir rotet bort og forglemt.

Skjermbilder

Studér skjermbildene! Klikk på bildet for å se en større (tilnærmet virkelig) versjon.

149 poster (linjer) til sammen. Pris for anskaffelser er ca. kr 12.409 for alt dette. Allerede anskaffet varer for ca. 13.607 kr. Totalt (til sammen) blir det ca. 26 tusen kroner. Nå vet du hva alt dette koster, og kan budsjettere eller prioritere deretter.

Etter hvert som varene anskaffes, merker du av for "Ta med", og "Anskaffet", alt ettersom status er for varene / delene.

Feltene betyr:

 • Antall er antallet som må kjøpes inn, brukes til å multiplisere med enhetsprisen som siden summeres.
 • Anskaffelse er teksten på det som skal kjøpes inn / tas med ombord.
 • Leverandør er f.eks. xxxTronic.no, Marinesjappa.no eller hva som helt der du finner leverandør for varen (her kun oppdiktede navn i beskrivelsen).
 • Hylle er for de tilfellene du kjenner hyllenavnet i butikken der
 • varen befinner seg. Svært tidsbesparende i større varehus!

 • Link: Du kan kopiere linken til gjenstanden hit. Hvis du siden ønsker å sjekke denne varen, klikker du på knappen "Gå til link", og nettleren din vil åpne seg å vise denne varen.
 • Varenr er leverandørens varenummer. Kan være greit å ha som referanse, om du skal besøke nettsidene til leverandøren noen ganger.
 • Pris er varens enhetspris. Brukes til utregningene (beregningene, se ovenfor).
 • Pakket: her merker du av om gjenstanden er pakket klart til å tas med ombord. Det kan eksempelvis være ferdig pakket i ryggsekk eller i bilen.
 • Kjøpes nå: her haker du av om gjenstanden / delen skal handles inn nå på neste butikkrunde, eller blank (tom) for utsatt innkjøp. Er det merket av her vil varen også skrives ut på listene.
 • "Ta med" betyr at varen må tas med ombord, da vises den på utskriften ("huskelappen") over det som må medbringes neste gang når du skriver ut denne listen.
 • Fikset: Denne varen er allerede brakt om bord, og vises ikke lenger i punktet ovenfor på utskriften.
 • Anmerkning er en fritt valgt tekst som angår gjenstanden. F.eks. om du skal anskaffe et bensinaggregat for lading av batteriet og gi 230V "landstrøm", så kan du notere at du også bruker en motorolje av en spesiell type her for denne generatoren. Veldig greit med slike små tilleggsopplysninger!

 

Knapperaden øverst på skjermbildet brukes å manøvrere frem eller tilbake i databasen, og til oppdatering av poster.

 

Her er vi over på utdata (utskrifter). Du kan velge utskriften "sortert på butikk", "sortere på butikk OG hyllenr, eller sortert alfabetisk kun på anskaffelse. I eksemplet er det valgt "Butikk / hylle", så går du kun en runde gjennom butikken og sparer kanskje en halv time på å være mer effektiv. Veldig pratisk for en handletur i lunchpausen! Enkeltbeløpene og summen vises også.

Du kan også legge inn krav om å liste ut kun en gitt leverandør, i fall listen skulle bli over flere sider, eller du vil innskrenke utskriften litt.

Båtnavnet (her Envida i mitt tilfelle) legger du inn som faste data på "Inndata"-fanen under "Program" menyen - se første skjermbilde.

 

 

 

Her er listen over det som skal bringes ombord ved neste anledning.

 

 

Alle disse listene kan forhåndsvises som her, og skrives ut på papir ved å klikke på utskriftsknappen.

 
   

 

Pris

Prisen for denne applikasjonen er også meget attraktiv, kun 80 kroner for en lisens. Og det sparer du fort inn ved at handlerunden går mye raskere, pluss at du får en veldig god oversikt over anskaffelsene. OBS: Alle kjøp er endelige, dvs. at prisen ikke refunderes om du f.eks. ikke skulle like programmet. Kostnadene ved refundering av programvareprisen er ganske betydelige. Det er derfor du har muligheten til å vurdere en demo først.

Bestill og betal programmet via Paypal (pris kun 80 kroner).

 

 

Tekniske opplysninger

Programmet bruker sin egen innebygde database. Du trenger derfor ikke tenke på "tungvint" oppsett av mySQL, eller anskaffe MS Access / Office for å bruke det. Nok en besparelse!

På den andre siden finnes dette databaseprogrammet også i versjoner for både mySQL og SQLite databaser for tyngre belastninger (eksempelvis for større skip) med svært mange anskaffelser! Rederiets / stuert / purserens drøm når det gjelder orden!

Programmet kommer ferdig som e-post med med Windows setup og lisens. Eller du kan laste ned en demoversjon som kan fylles med maks. ti varelinjer og eksperimentere med de flotte mulighetene programmet gir.

Med forbehold om trykkfeil